Höyhenet ja keilapallo pudotettiin samaan aikaan – et usko miten kävi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Jokainen ihminen tietää, että normaalisti kevyet höyhenet putoavat hitaasti ja rauhallisesti, mutta raskaat keilapallot putoavat nopeasti ja voimallisesti. Nyt BBC Two -televisiokanavan ohjelma on osoittanut, että näin ei kuitenkaan aina ole. Uskomaton näky esitetään nyt myös verkossa.

YouTube
YouTube

BBC-kanavan YouTube-sivuilla julkaistulla Human Universe -sarjan videolla nähdään miten kävi maailman suurimmassa tyhjiössä, kun valtavasta NASA:n tyhjiöhallista imettiin voimakkailla pumpuilla ilma pois. Tyhjiössä ilmanvastuksella ei enää ollutkaan merkitystä, ja siksi höyhenet putosivat maahan yhtä nopeasti keilapallon kanssa. Tutkijatkin näyttivät olevan innoissaan näkemistään tuloksista.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat