Mies ei siedä sireenien ääntä – hyökännyt 12 ambulanssin kimppuun

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kaikkia ihmisten kärsimiä oireyhtymiä tai pelkoja ei ole diagnosoitu. Osa tapauksista luetaan kertaluonteiseksi, eikä taudinkuva kaipaa tieteellistä määrittelyä tai virallista nimeä. Japanilainen Tetsuji Hirayama ei voi sietää hälytysajoneuvoja, ja on nyt joutunut kärsimään erikoisen piirteensä vuoksi.

Yliopistossa opettajana työskentelevä mies menee suunniltaan sireenien äänen kuullessaan. Hän on hyökännyt hälytysajoneuvojen kimppuun peräti 12 kertaa kuluneen kuuden vuoden aikana. Poliisin mukaan 54-vuotias mies oli pidätetty hiljattain, sillä hänen oli yllätetty potkimasta ambulanssia Japanin Tsukubassa.

Metro-lehden mukaan mies saa nyt todennäköisesti syytteet viranomaisten häirinnästä. Kun mieheltä kysyttiin syytä suureen ambulanssiantipatiaan, vastasi hän yksinkertaisesti vihaavansa niiden hälytyssireenien pitämää ääntä. Hän oli hyökkäysten lomassa haukkunut ambulansseja typeriksi.