Marsin pinnalta löytyi odottamaton kuvio: ”Tervetuloa ihmiset!”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Hakukonejätti Google on laajentanut karttapalveluaan viime vuosina myös avaruuden puolelle. Google Earthin lisäksi on julkaistu Google Moon, Google Sky ja jopa Google Mars -nimiset sivustot. Amatööriavaruusmatkailijat pääsevät tutkimaan avaruutta kotisohvalta käsin.

Google Mars
Google Mars

Nyt yksi avaruusseikkailija on löytänyt hauskan kuvion Marsin pinnalta. Kuvio muistuttaa vilkuttavaa ja hymyilevää hahmoa. Muodostelma löytyy Marsin eteläiseltä pinnalta, koordinaateilla 79°24’28.73″S 6°34’44.17″W. Samankaltaisia kuvioita on toisinaan löydetty myös maapallon pinnalta.

Marsia on esitetty potentiaaliseksi asuinpaikaksi ihmiskunnalle. NASA on jo yli vuoden ajan testannut asuinrakennusta, josta tulee Marsiin muuttavien ihmisten koti. Moduuleista koostuva rakennus on pystytetty Havajilla sijaisevan tulivuoren kupeeseen. NASA on suunnitellut, että asukkaita Marsiin lähetetään 20 vuoden sisällä. Hymyilevä hahmo toivottanee ihmiset tervetulleiksi.