Hamsteria epäillään tuhopoltosta – koko perhe hengenvaarassa

Viihdeuutiset · Annika Kela

Epäonninen perhe oli menettää kotitalonsa tulipalossa Britanniassa. Talo oli syttynyt tuleen keskellä yötä, ja perhe oli pelastunut täpärästi liekeistä. Perheen murheeksi osa heidän lemmikeistään menehtyi. Tulipalon sytyttäjäksi epäillään nyt perheen hamsteria.

Eläinrakkaalla perheellä oli monta lemmikkiä. Heidän perheeseensä kuului äidin ja pojan lisäksi hamsteri, chincilla ja kolme koiraa. Yöeläimenä tunnettu hamsteri Pebbles oli muutaman päivän ajan pitänyt perheen hereillä kovaäänisillä yötoimillaan. Niinpä äiti oli siirtänyt Pebblesin häkin keittiöön, jotta he saisivat nukuttua Pebblesin meluamisesta huolimatta, Milton-Keynes Citizen -verkkolehti uutisoi.

Perheen äiti heräsi eräänä aamuyönä palovaroittimen ääneen ja haistoi savua. Hän herätti poikansa ja he juoksivat talosta ulos. Yksi perheen koirista onnistui pelastautumaan, mutta muut lemmikit jäivät savun saartamiksi. Palokunta saapui pian paikalle ja tulipalo saatiin sammutettua.

Arvion mukaan tulipalo aiheutti taloon 24.000 euron edestä vahinkoa ja palokunnan mukaan se oli saanut alkunsa keittiöstä. Palokunta ja perhe epäilee, että Pebbles on tulen syttyttämisen takana. Hamsteri on nimittäin usein siirrellyt häkkiään yöpuuhastellaan ja on todennäköistä, että häkki on siirtyessään vääntänyt lieden päälle. Häkistä lentelevä puru on edistänyt tulen syttymistä.

Perhe on saanut yhteisöltään paljon tukea. Paikallinen lehti Milton-Keynes Citizen jakoi perheen tarinan ja lahjoitti heille lahjakortin läheiseen tavarataloon, josta he voivat hankkia tavaroita menetettyjen tilalle. Perhe on saanut väliaikaisen asunnon ja he ovat toipuneet tulipalon aiheuttamasta järkytyksestä.