Luonto valtasi ihmisten rakennelmat – huikea video James Bond -saarelta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kerroimme taannoin, kuinka Google lähetti yhden japanilaisista työntekijöistään kuvaamaan vuosikausia autiona olleen Hashiman, eli Gunkanjima-saaren, maisemia karttapalveluaan varten. Saarella oli asutusta vuodesta 1887 vuoteen 1974, kun siellä harjoitettiin kaivostoimintaa.

YouTube
YouTube

Hiilikaivoksen sulkeuduttua saari autioitui ja on nykyään täynnä hylättyjä betonirakennuksia, jotka ränsistyvät vähitellen. Nyt saarelle pääsee tutustumaan myös HD-tason videolla, kun japanilainen Nishi Nihon Newspaper -lehti toimitti aitiopaikalle korkealaatuisen kameran kuvaajineen sekä radio-ohjattavan helikopterin.

Maisemat ovat kiehtovia ja video paljastaa jännittäviä yksityiskohtia raunioiden keskeltä. Huhtikuussa saaren 2009 maihinnousu sallittiin jälleen, sillä sinne matkustaminen oli kiellettyä yli 20 vuotta.

Taannoin saaren maisemia nähtiin myös James Bond -elokuvassa, sillä osa Skyfall-elokuvan kohtauksista kuvattiin kaivossaarella. Vuonna 1959 saari oli maailman tiheimmin asutuista alueista. Autioitunut saari on ränsistynyt pikkuhiljaa ja jäljellä olevat betonirakennukset tarjoavat uudenlaisen kasvuympäristön kasveille.