Maailman parhaat lentokentät – Helsinki ei päässyt Top 10 -listalle

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Paljon matkaileville ihmisille lentokenttien tasolla on suuri merkitys matkustusmukavuuteen, sillä varsinkin lounge-palvelut, suihku- ja yöpymismahdollisuus sekä monipuoliset ravintolat helpottavat lentokenttäelämän viettämistä huomattavasti. Nyt maailman lentokentät on jälleen rankattu paremmuusjärjestykseen.

Maailman parhaita lentokenttiä rankkaavat monet palvelut, ja nyt on vuorossa World Airport Awards -verkkosivusto, joka listaa parhaiden lentokenttien lisäksi myös niiden osa-alueita, kuten turvatarkastuksia ja ravintolatarjontaa. Parhaat lentokentät julkistettiin ja palkittiin Barcelonassa järjestetyssä Passenger Terminal EXPO -messutapahtumassa.

Maailman parhaaksi lentokentäksi sivuston käyttäjät rankkasivat Singaporen Changi-lentokentän, joka on tullut tutuksi myös monille suomalaisille. Changi on menestynyt hyvin myös aikaisempina vuosina. Toiseksi sijoittui Incheonin lentokenttä Etelä-Korean Soulissa ja kolmanneksi Münchenin lentokenttä Saksassa.

Viiden joukkoon pääsivät myös Hong Kongin kansainvälinen lentokenttä ja Amsterdamin Schipholin lentokenttä. Kymmenen parhaan listalla olivat myös Tokion Haneda sekä Pekingin, Zürichin ja Vancouverin kansainväliset lentokentät ja Lontoon Heathrow. Helsinki-Vantaan lentokenttä ei kymmenen parhaan joukkoon mahtunut.