Nuorallakävelijä uhmasi kuolemaa – silmät sidottuna pilvenpiirtäjästä toiseen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yleisradion Docventures -sarjassa nähtiin muutama viikko sitten dokumenttielokuva Man on Wire, joka kuvasi ranskalaisen Philippe Petitin hurjaa suoritusta vuonna 1974. Mies käveli New Yorkin World Trade Center -tornien väliin asetellun nuoran poikki ilman turvavaljaita tai suojaverkkoa.

YouTube
YouTube

Amerikkalainen Nik Wallenda jatkaa Philippe Petitin perinnettä, ja mies on nähty esimerkiksi kävelmässä nuoralla Grand Canyonion läpi ja kahden kuumailmapallon välissä. Miehen viimeisin temppu sai lukuisat Chicagon asukkaat haukkomaan henkeään, sillä Nik käveli nuoralla kolmen kaupungissa sijaitsevan pilvenpiirtäjän välillä.

Miehen tempaus vei hänet ensin 193 metrin korkuisesta Leo Burnett -tornista 179 metrin korkuiseen Marina Tower Westiin. Kahden rakennuksen välinen matka kesti nuoralla käveltynä noin seitsemän minuuttia. Tempauksen toisessa osiossa Nik Wallenda käveli nuoraa pitkin Marina Towerien kaksoistornien välisen matkan silmät peitettynä.

Sunnuntaisen tempauksen myötä Nik Wallenda rikkoi jälleen kaksi ennätystä. Kuuluisaan sirkusakrobaattien sukuun kuuluvan miehen hiuksia nostattavaa suoritusta päästään seuraamaan Discovery-kanavan videolla.