Järjetön kaloripommi – tältä donitsituplajuustohampurilainen näyttää

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vaikka maailmassa vallitsee parhaillaan liikalihavuuden aiheuttama terveysbuumi, ja lautasella nautitaan enemmän vihreää kuin punaista, tehtaillaan toisessa ääripäässä ravintoloihin entistäkin näyttävämpiä annoksia. Yleensä palstatilaa mediassa keräävät annokset ovat niin rouheita rasvapommeja, että pelkästään niiden katseleminen tuntuu tukkivan verisuonet.

Nyt esittelyyn nousee kahden donitsin väliin leivottu tuplajuustohampurilainen. Kyllä, hampurilaisen sämpylän virkaa ajavat uppopaistetut donitsit. Koska yksikään äijäannos ei ole mitään ilman pekonia, on suussasulavaa sian kylkisiivua pantu juustolla kyllästettyjen pihvien väliin oma annoksensa. Kaloripommi tottelee nimeä Double Donut Burger, ja siinä on yhteensä noin 2.000 kilokaloria, The Independent -lehti uutisoi.

Kyseessä ei ole kertaluonteisesti tarjoiltu purilaisannos, vaan donitsimättöä voi ostaa hiukopalaksi mistä vaan britannialaisesta Hungry Horse -pubista. Anniskeluravintoloita löytyy Yhdistyneen kuningaskunnan alueelta 220 kappaletta. Vertailun vuoksi kerrotakoon, että McDonald’sin Bic Macissa on noin 550 kilokaloria ja Burger Kingin Double Whopperissa reilut 1.000 kilokaloria. Nämä ketjuherkut jäävät kuitenkin auttamattomasti kakkoseksi megaluokan donitsiburgerille.