Uimaranta hälytystilassa – rannalle huuhtoutunut valas uhkaa räjähtää

Viihdeuutiset · Annika Kela

Ranskalaiset viranomaiset ovat sulkeneet Saint-Maries-de-la-Merin rannan, sillä rannikolle on huuhtoutunut kuollut valas, jonka pelätään räjähtävän. Viranomaisten mukaan yli 15 tonninen ruho on niin pahasti turvonnut kaasuista, että se saattaa räjähtää hetkenä minä hyvänsä.

Rannan sulkeminen ei ole pitänyt uteliaimpia ihmisiä loitolla, vaan valaan lähettyvillä on nähty parveilevan ihmisiä kielloista huolimatta. Viranomaiset ovat valmistautuneet purkamaan vaaratilanteen dynamiitin avulla. Toimenpiteen suorittaminen on erittäin vaarallista, sillä valas on kuin tikittävä aikapommi, The Local uutisoi.

Färsaarilla koettiin vuosi sitten samanlainen tilanne, kun rannalle oli ajautunut kuollut kaskelotti. Julkaisemassamme videossa nähdään, kuinka turvonnut eläin aiheutti vaaratilanteen ja viranomaiset joutuivat räjäyttämään valaan. Toimenpidettä suorittava meribiologi oli vähällä loukkaantua räjähdyksenomaisessa kaasupurkauksessa. Toivottavasti ranskalaiset saavat purettua tilanteen hallitummin.