Ikkunanpesijöiden painajainen toteutui WTC-pilvenpiirtäjässä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maailman hurjapäisimpiä ammatteja pohtiessa nousee väkisinkin mieleen pilvenpiirtäjien ikkunoiden pesijöiden työtehtävät. Ikkunanpesijät joutuvat roikkumaan telineineen satojen metrien korkeudessa. Nyt lasinpesijät joutuivat kiipeliin uuden Freedom Towerin ikkunoita pestessään New Yorkissa.

YouTube
YouTube

Ikkunpesijöiden telineen kaapeli meni rikki 69. kerroksessa. Uuden One World Trade Centerin korkeus on kaiken kaikkiaan noin 540 metriä ja 104 kerrosta, joten pesijät jäivät roikkumaan suurin piirtein pilvenpiirtäjän puolen välin yläpuolelle. Newyorkilaiset pidättivät henkeä ikkunanpesijöiden puolesta reilun tunnin ajan, kunnes palomiehet onnistuivat pelastamaan pesijät.

Uutta tornia on rakennettu kymmenen vuotta, ja ensimmäiset vuokralaiset muuttivat sinne hiljattain. Tornia ovat kuitenkin varjostaneet lukuisat ongelmat, eivätkä yritykset ole kiinnostuneet tornin tarjoamasta liiketilasta sen ylihinnoittelun vuoksi. Uuden tornin rakentaminen on maksanut neljä miljardia dollaria. Kerroimme taannoin, kuinka New Yorkin asukkaat ovat kertoneet kuulevansa World Trade Centerin alueen läheisyydessä omituista huminaa. Ääniä on jopa epäilty aaveiden tuottamiksi.