Mac-käyttäjä, älä päivitä Yosemite-käyttöjärjestelmään

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurin teknologiayhtiö Apple on viime vuosina totuttu tuntemaan hittituotteidensa lisäksi myös bugisista päivityksistään niin tietokoneidensa kuin älypuhelintensa saralla. Nyrkkisääntö kahden kuukauden odotuksesta ennen laitteiden päivittämistä on havaittu jo aiemmin hyväksi, mutta nyt sääntö on tavallistakin tärkeämpi.

Apple
Apple

Applen tietokoneiden uusin käyttöjärjestelmä OS X 10.10 Yosemite julkaistiin vajaa kuukausi sitten 17. lokakuuta, ja siitä saakka päivitys on aiheuttanut vakavia ongelmia lukemattomille Apple-käyttäjille niin Suomessa kuin muualla maailmassa.

Osa tietokoneista on jumiutunut jo päivitysvaiheessa, mutta valtaosa ongelmista on ilmennyt vasta päivityksen jälkeen. Yosemite toimii monissa Applen tietokoneissa normaalisti, mutta poikkeuksellisen monessa tietokoneessa se on aiheuttanut vakavia ongelmia.

Ongelmat ovat ilmenneet muun muassa tietokoneen dramaattisena hidastumisena sekä ohjelmistojen toimimattomuutena. Esimerkiksi musiikintekijät ovat raportoineet, että heidän työskentelynsä kannalta olennaiset ohjelmat eivät toimi enää lainkaan.

Lisäksi päivitys on katkaissut tietokoneiden Bluetooth ja WLAN-verkkoyhteyksiä. Verkossa on julkaistu useita ohjesivuja ongelmien korjaamiseksi siihen saakka kunnes Apple saa korjattua käyttöjärjestelmänsä bugit. Helpoin tapa estää ongelmat on kuitenkin jättää Yosemite päivittämättä siihen saakka kunnes ongelmat on korjattu.