3 hyvää syytä lähteä yksin matkalle

Matkailu · Terhi Piiroinen

Kauhujen matkakumppani on sellainen, joka on aikatauluttanut koko kaveriporukan reissun omien mielihalujensa mukaan, ja säätänyt ohjelmasta niin tiukan, että reissaamisen ilo kaikkoaa taivaan tuuliin nähtävyyksiä väkisin kiertäessä.

Lomalla tulee rentoutua ja nautiskella, hypätä spontaanisti pikkukujille ja tutustua paikallisiin ihmisiin ja tapoihin. Siten matkasta saa eniten irti. On eri asia vaeltaa turistikohteissa suuren opaslauman kera kuin panna reppu selkään ja kävelykengät jalkaan sekä suunnata omatoimisesti kohti matkakohteen salaisuuksia.

Yksin matkatessa tutustuu herkemmin muihin ihmisiin ja matkaajiin. Kun mukana ei ole muuta matkaseuraa, saa aikataulun ja matkaohjelman laatia täysin omien mielenkiintojen mukaan.

Kun käväisee välillä kotikaupungin ulkopuolella, muistaa helpommin mikä on tärkeää omassa elämässä. Etäisyyttä arkeen voi ottaa lomamatkan muodossa, ja tällöin omasta kotimaasta ja perheestä tulee usein tärkeämpi. Kun katselee yksin lentokoneen ikkunasta ulos, huomaa nopeasti pohtivansa elämää syvemmin. Yksin matkatessa löytää itsensä ja tutustuu parhaiten sisimpään. Samalla voi panna elämän muut asiat mielessään tärkeysjärjestykseen. Irtiotto saattaa kasvattaa paksuimmat juuret.