Mies kuulee langattomat WLAN-signaalit

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Langattomia verkkoja tarjoavat kahviloiden ja ravintoloiden lisäksi majoitusalan liikkeet, lentoyhtiöt sekä erilaiset yritykset. Etenkin turistit valitsevat usein matkakohteensa kahvilan sen mukaan, tarjoaako se asiakkailleen myös maksuttoman netin.

Langattoman netin löytää puhelimen avulla helposti, ja yhtä nopeasti selviää, voiko verkkoon liittyä ilmaiseksi. Nyt eräs mies kehitti vieläkin hauskemman konstin selvittää ympärillään esiintyvät langattomat verkot. Frank Swainilla todettiin parikymppisenä kuulon heikkeneminen. Hän sai ensimmäisen kuulolaitteensa pian tämän jälkeen.

Tiedetoimittajana työskentelevä mies ei kuitenkaan tyytynyt tavalliseen apuvälineeseen, vaan hän hakkeroi kuulolaitteensa toimimaan yhteistyössä puhelimen kanssa. Laite ilmoittaa nyt suoraan miehen korvaan langattomista verkkomahdollisuuksilla erityisellä äänellä.

Ideaa on kehitetty yhdessä äänitaiteilija Daniel Jonesin kanssa. Lopputuloksena on syntynyt Phantom Terrains -niminen keksintö, joka on tarkoitettu älypuhelimen ja kuulolaitteen omistavien henkilöiden käyttöön. Sovellus ilmoittaa tiettyihin kuulolaitteisiin saatavilla olevista verkoista, The Independent -julkaisu raportoi.