Pariskunnan ensimmäinen raskaus – äiti synnytti neloset

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomessa on syntynyt viimeksi neloset vuonna 1994. Luonnollisella tavalla raskauden alkunsa saaneiden nelosten todennäköisyys on yhden suhde 700.000:een. Miamilaisten Ivanna Cardenas ja David Gutierrezin kohdalla voidaan siis puhua todellisestä onnenpotkusta, sillä heillä on nyt kotona neljä pientä tuhisijaa.

AP, YouTube
AP, YouTube

– Tohtori sanoi ultraäänessä, että saamme kaksoset. Menin shokkiin. Sen jälkeen hän sanoi, että saamme kolme vauvaa. Kaksi minuuttia myöhemmin hän sanoi, että siellä oli neljäskin. Menin sanattomaksi, 27-vuotias Ivanna kertaa tuntemuksiaan Jackson Health Systemin julkaisemassa tiedotteessa.

Yksi vauvoista oli kuitenkin vaarassa menehtyä jo raskauden 27. viikolla. Vaikka vauvojen laskettu aika oli 15. marraskuuta, päättivät lääkärit ottaa riskin ja saattaa neloset maailmaan jo 18. elokuuta, eli kolme kuukautta aiemmin. Kaikki neljä ovat olleet tehohoidossa, mutta selviytynevät hengissä alkuhankaluuksista huolimatta. Vauvojen nimet ovat Julian, Sebastian, Gabriel ja Francesca.