Ilotulitusraketti pahasti pieleen – naapurille löysät housuun

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kerroimme hiljattain maailman painavimmasta raketista, kun Japanin taivaalle ammuttiin 460-kiloinen ilotulite. Onneksi tavalliset ihmiset eivät voi ostaa kaupasta yhtä järisyttäviä tulitteita, koska muuten uuden vuoden juhlinta muuttuisi nopeasti lähiöitä ja asuinalueita tuhoavaksi katastrofiksi.

YouTube
YouTube

Tämän todistaa video, jolla pariskunta aikoo sytyttää raketin taivaalle omalta kotipihaltaan. Talon naapurustossa on jo pimeää, joten rakettikokeilu tapahtuu ihmisten rauhoituttua illan viettoon. Yksi naapureista kuitenkin saa pommituksen kaltaisen säikähdyksen, sillä ilotulite ohjautuu taivaanrannan sijasta suoraan hänen pihalleen.

Raketti räjähtää kattojen korkeudessa, eikä korkealla taivaalla. Pariskunta pahoittelee tapahtunutta YouTube-videon kuvaustekstissä. Näinköhän pelkkä anteeksipyyntö riittää naapurille, jonka ilta keskeytyi yllättäen ikkunoiden helinään. Suomessa ilotulitteita ja niiden käyttöä valvoo Turvallisuus- ja kemikaalivirasto TUKES.