Vaimo ei antanut kaukosäädintä – mies soitti hätänumeroon

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Hätänumeroon ei soiteta tilanteissa, joissa kukaan ei ole vaarassa ja tilanne on kiireetön. Esimerkkinä mainittakoon sähkökatkokset ja liikenneruuhkat. Turhat soitot viivästyttävät aidossa hädässä olevien henkilöiden avunsaantia. Kaikki eivät tätä ymmärrä.

Vuoden idiootti -palkinto ojennetaan Shropshiressa asuvalle miehelle, joka soitti hätänumeroon vaimonsa käyttäytymisen takia. Hän kertoi hätäkeskuspäivystäjälle, että nainen ei antanut kaukosäädintä miehelle pyynnöistä huolimatta. Toivottavasti nainen ei antanut puhelun jälkeen mitään muutakaan, sillä ihmiskunnan totaalinen toivon menetys kiteytyy juurikin hänen aviomieheensä.

Kyseessä ei suinkaan ole ensimmäinen kerta, kun ihmiset ymmärtävät hätänumeron käyttötarkoituksen väärin. Olemme kertoneet, että ihmiset ovat soittaneet hätäkeskukseen esimerkiksi siksi, että jäätelössä ei ole ollut tarpeeksi lisukkeita, he ovat halunneet seksiä tai kotoa on löytynyt iso hämähäkki. Eräs äiti soitti hätänumeroon, kun löysi poikansa pornoa katselemasta.