Peniksen siirtoleikkaukset arkipäivää jo lähivuosina

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Pohjois-Carolinan yliopiston tutkijat ovat keksineet keinon, jonka avulla miehille voidaan tulevaisuudessa tehdä peniksen siirtoleikkauksia ennennäkemättömän helposti. Prosessia on tutkittu vuodesta 1999 ja sen uskotaan tulevan yleisen lääketieteen piiriin viiden vuoden kuluessa.

Tohtori Anthony Atala ja hänen työryhmänsä ovat onnistuneet tekemään penissiirrännäisiä jo koekaniineille. Uudenlaista siirtotekniikkaa voidaan käyttää pian myös ihmisillä. Uusi penis kasvatetaan laboratorio-oloissa kehon ulkopuolella ja liitetään vartaloon kirurgisella toimenpiteellä. Nykyisin miesten sukupuolielimiä kiinnitetään ja operoidaan uusiksi lähinnä onnettomuuksien yhteydessä.

Tutkijat kasvattavat peniksiä kädestä tai lantiosta irroitetun ihon ja lihaksen avulla. Peniksiä voidaan kasvattaa myös toisille potilaille, vaikka tällöin on suuri todennäköisyys, että keho hylkii vieraan ihmisen kudosta. Seksuaalinen käyttötarkoitus voidaan muodostaa erillisen proteesin avulla, jolloin seisokki syntyy esimerkiksi penikseen asennettavan pumpun avulla. Atalan tiimi on kasvattanut laboratorio-oloissa jo kuusi ihmisen penistä, Mirror-lehti uutisoi.