Simpsonien luoja paljasti miksi hahmot ovat keltaisia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Amerikkalaista perhe-elämään huumorin keinoin paneutuva Simpsonit on pisin yhtäjaksoisesti televisiossa esitetty piirrossarja. Kuvitteellisen Springfieldin tapahtumia on seurattu televisiossa jo 26 tuotantokauden ajan. Simpsoneissa on esiintynyt vuodesta 1989 lähtien yli 150 hahmoa.

Nyt Simpsonien luoja, 60-vuotias Matt Groening, on tarjonnut vastauksen kysymykseen miksi Springfieldin asukkaista suurin osa on nimenomaan keltaisen värisiä. Miehen TMZ-sivustolle antama syy on melko yksinkertainen: Hän halusi sarjan erottuvan kaikesta muusta mitä televisioruuduissa tuolloin nähtiin.

Simpsonit-fanit ovat ihmetelleet vuosien ajan myös sitä, miksi Ydinvoimalan johtajan avustajan työskentelevä Mr. Smithers -hahmo oli vielä ensiesiintymisensä aikan tummaihoinen ja muuttui oudosti myöhemmissä jaksoissa keltaiseksi. Groeningin mukaan hahmon oli aina määrä olla keltainen, mutta animaattorit tekivät hänestä vahingossa tummaihoisen.

Sarjan budjetti oli tuolloin vielä varsin pieni, eikä tekijöillä ollut varaa korjata virhettä. Sille, miksi Simpsonien hahmoilla on vain neljä sormea, löytyy myös yksinkertainen selitys. Matt Groeningin mukaan hahmoille on helpompi piirtää vain neljä sormea viiden sijaan.