Thaimaa on vaarallinen turistikohde: ”Modernin turismin suurin skandaali”

Matkailu · Stara.fi

Thaimaa on suomalaisten mielikuvissa turvallinen ja rauhallinen lomakohde, jossa paikalliset ihmiset ovat aina ystävällisiä. Todellisuus turistikohteena on kuitenkin aivan toinen, vaikka kaikki turistit eivät koskaan törmää kulissien takaiseen todellisuuteen.

Kuva: Stara
Kuva: Stara

Stara uutisoi jo pari vuotta sitten kuinka väkivaltaiset raiskaajajengit vaanivat nuoria länsimaisia turisteja suomalaisten suosimassa Krabin turistikohteessa. Jengin uhreiksi joutui jopa teini-ikäisiä tyttöjä, jotka eivät suinkaan olleet yksittäistapauksia. Syyskuussa 2013 brittiläinen pariskunta murhattiin ja ryöstettiin raa’asti Koh Taolla. 23-vuotias naisuhri oli lisäksi raiskattu.

Nyt Thaimaan karusta todellisuudesta kirjoittaa maassa jo vuodesta 1970 saakka aktiivisesti vieraillut ja vuonna 2010 sinne muuttanut australialainen toimittaja John Stapleton.

Kuva: Stara
Kuva: Stara

Daily Mailin mukaan Stapleton kertoo uudessa Thailand: Deadly Destination -kirjassaan Thaimaan olevan modernin turismin suurin skandaali, sillä mielikuva rauhallisuuden tyyssijana on pahasti virheellinen. Hän ryhtyi selvittelemään tilannetta jouduttuaan itse ryöstetyksi ja pahoinpidellyksi.

Stapletonin mukaan paikallista poliisia ei kiinnosta auttaa rikoksen uhriksi joutuneita turisteja, eikä kaikkia turistien kuolemantapauksia edes tilastoida. Tilastojen mukaan viime vuonna Thaimaassa kuoli 389 Iso-Britannian kansalaista. Hän paljasti, että baarit ja yökerhot maksavat suojelumaksua poliisille, joten poliisia ei kiinnosta selvitellä tapauksia, joissa turisti on esimerkiksi ryöstetty ravintolassa. Stapleton ihmettelee, että matkatoimistot eivät varoita turisteja siitä, että näiden passit ovat rikollisten himoitsemia ja arvokkaita saaliita.

phuket