Torkutko aamulla? Nyt se on kannattavampaa kuin koskaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

The Sleep Clinic -yrityksen teettämän tutkimuksen mukaan syvästä unesta heräävä ihminen on täysin virkeä vasta 36 minuutin päästä silmien aukaisemisesta. Tutkimuksessa selvisi, että herätyskellon ensimmäisen pirinän jälkeen ihmiset torkkuvat sängyssä keskimäärin noin 14 minuutin ajan.

Vimeo
Vimeo

Monet käyttävätki aamuisin ahkerasti kännykkänsä torkkutoimintoa, ja osa saattaa lykätä nousemista jopa tunnilla – kymmenen kertaa torkuttaen. iCukoo-sovellus tekee torkuttamisen avulla hyvää. Applikaation ideana on valita mieluinen hyväntekeväisyyskohde, ja aina kun torkuttaa kelloa, kilahtaa järjestön kassaan lahjoituksia torkuttajan tililtä. Yksinkertaista, eikö?

Toisin sanoen, mikäli ei halua kuluttaa varojaan joka aamu muiden auttamiseen, kannattaa sammuttaa kännykän herätyskello heti ensimmäisen pirinän jälkeen ja nousta ylös. iCukoo-sovellusta on saatavilla toistaiseksi vain iOS-laitteille. Androidin käyttäjät saavat applikaation käyttöönsä seuraavan päivityksen yhteydessä, Metro-lehti lupailee.