Loistokeksintö – mainostauluista tehtiin asuntoja kodittomille

Viihdeuutiset · Annika Kela

Slovakialainen suunnittelutiimi on keksinyt nerokkaan idean. He aikovat rakentaa valtavista kadunvarsimainoksista koteja kodittomille. Mainostajat, jotka haluavat mainoksensa kadun varteen, rahoittavat asuinrakennuksia, jotka ovat tarkoitettu kodittomille ihmisille.

Project Gregory
Project Gregory

Suunnittelutiimi on saanut rahoittajia projektilleen, jonka nimeksi valittiin Project Gregory. Jotta suunnittelu- ja toteutustyö saataisiin suoritettua loppuun, ovat tiimiläiset markkinoineet ideaansa ahkerasti kerätäkseen lisää varoja projektiin.

Ideana on, että valtavat mainostaulut olisivat jatkossa pienen rakennuksen seinässä, ja että siinä olisi asunto kodittomille. Mainoksesta saaduilla varoilla pidettäisiin asuntoja yllä ja kodittomilla olisi mahdollisuus nukkua lämpimässä rakennuksessa ja käydä pesulla.

Project Gregory
Project Gregory

Projekti on saanut maailman laajuista huomiota ja monet ovat kiinnostuneita toteuttamaan idean omassa maassaan. Rakennukset on suunniteltu niin, että mainostaulun valaisemiseen käytettyä energiaa kierrätetään. Samalla energiamäärällä saadaan lämmitettyä ja valaistua rakennuksen sisäosa ja mainostaulu. Projektista saatu hyöty on kiistaton ja sen toivotaan toteutuvan tulevaisuudessa laajalla skaalalla.