Raju onnettomuus ilotulituksessa – valtava räjähdys teki tuhojaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ilotulitetehtailijat kilpailevat näyttävillä raketeilla ihmisten huomiosta uudenvuodenaattona sekä erikoistapahtumien yhteydessä. Maailmalla järjestetään myös ilotulitusnäytöksiä, joissa raketit ammutaan taivaalle esimerkiksi musiikin tahdissa.

YouTube
YouTube

Italiassa jouduttiin tukalaan tilanteeseen, kun ilotulitusnäytös meni pahasti pieleen jo alkumetreillä. Valitettavasti pienissä erissä taivaalle tarkoitetut ilotulitteet räjähtivät samaan aikaan ja lensivät kertalaakista horisonttiin yhden ainoan minuutin aikana. Korviahuumaava pauke sai katsojat juoksemaan karkuun ja näky oli kuin sotatantereella.

Kerroimme hiljattain maailman painavimmasta tähtiraketista, kun Japanin taivaalle ammuttiin 460-kiloinen ilotulite. Se oli kuitenkin tarkoituksella valmistettu ja tarkoitettu näyttäväksi spektaakkeliksi. Emme tiedä, kuinka monta kiloa räjähteitä päätyi taivaalle Italian onnettomuudessa. Kukaan ei loukkaantunut tapahtuneessa.