Mullistava geeli tyrehdyttää verenvuodon sekunneissa: ”Jotain täysin uutta!”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Perinteiset laastarit saattavat olla pian historiaa. Yhdysvaltalainen Suneris-yhtiö on kehitellyt Vetigel-nimistä geeliä, jonka luvataan olevan uudenlainen ja entistä nopeampi keino haavojen hoitoon ja parantamiseen.

YouTube
YouTube

Vetigel on valmistettu kasvien soluista johdetuista polymeereistä. Tullessaan kosketuksiin veren kanssa ne muodostavat haavan pinnalle kestävän hyytymän noin 15 sekunnissa. Tuote tarjoaisi siis nopean avun haavojen hoitoon esimerkiksi onnettomuuspaikoilla ja taistelukentillä.

Tutkija Joe Landolina alkoi kehittelemään Vetigeliä noin neljä vuotta sitten, ollessaan vielä ensimmäisen vuoden opiskelija New Yorkin yliopistossa. Keksintöön tutustutaan tarkemmin Bloomberg Newsin Youtube-videolla.