Karu video suomalaisyrityksen turkistarhalta Virosta

Ohhoh! · Stara.fi

Eläinaktivistit ovat julkaisseet viime vuosina useita kertoja järkyttävää videomateriaalia suomalaisilta sikatiloilta, joissa eläimiä kohdellaan epäinhimillisesti karmaisevissa olosuhteissa. Nyt Viron television Pealtnägija-ohjelma on esittänyt kuvamateriaalia suomalaisomisteiselta Virossa sijaitsevalta turkistarhalta.

YouTube
YouTube

Kuvamateriaali on peräisin Baltian suurimmalta turkistarhalta Viron Karjakülasta. Tarhalla on 150.000 minkkiä ja 20.000 kettua. Eläinasiajärjestö Loomus oli tehnyt valituksen turkistarhasta, jossa eläimet elivät ala-arvoisissa olosuhteissa. Animalian mukaan turkistarhan pääomistaja on uusikaarlepyyläinen Oy Norcar-BSB Ab, ja sen muutkin omistajat suomalaisia yksityishenkilöitä.

– Viron järkyttävät turkistarhauskuvat osoittavat, että suomalaisessa turkistarhausbisneksessä ei ole kyse vain siitä mitä Suomessa tapahtuu. Suomalaiset omistavat lähes 200.000 eläimen turkistarhan, jolla olot ovat vähintään yhtä huonot kuin Suomessa. Tapaus osoittaa, että suomalaiset levittävät turkistarhausta muihin maihin, eikä suomalaisten viemisinä ole hyvät käytännöt tai eettinen eläinten pito, Animalian toiminnanjohtaja Salla Tuomivaara kommentoi.