Nalle Puh ilman housuja – ei kelvannut leikkikentän maskotiksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Brittiläisen A. A. Milnen luoma Nalle Puh lukeutuu kaikkien aikojen rakastetuimpiin satuhahmoihin. Kirjojen lisäksi hahmo on seikkaillut eläinystävineen muun muassa lukuisissa Walt Disney -yhtiön animaatioelokuvissa.

Kaikki eivät kuitenkaan ole innoissaan Puolen hehtaarin metsän tunnetuimmasta asukkaasta. Puolalainen Turzyn kylä etsii nimittäin parhaillaan uutta maskottia koristamaan paikallista leikkikenttää. Ehdotetuista hahmoista Nalle Puh ei kuitenkaan ole paikallisen kunnanvaltuuston mukaan tervetullut lasten keskuuteen. Syynä on Puhin housuttomuus, joka on valtuuston vanhoillisimpien edustajien mukaan sopimatonta.

– Nalle Puhin ongelmana on puutteellinen vaatetus. Nalle on puoliksi alaston, mikä on täysin sopimatonta lapsille, valtuustoon kuuluva Ryszard Cichy kommentoi nauhalle pääyneessä ja myöhemmin julkisuuteen vuotaneessa keskustelussa.

Keskustelua herätti Croatian Times -lehden mukaan myös se, ettei Nalle Puhilla ole näkyviä sukupuolielimiä. Hahmoa ehdittiin epäillä sukupuolettomaksi, ja valtuustoon kuuluva Hanna Jachimska alkoi spekuloimaan A. A. Milnenin jopa kastroineen Puhin omakätisesti.

– Tämä on todella järkyttävää, voitteko kuvitella? Kirjailija oli yli 60-vuotias ja päätti leikata Puhin kivekset partaterällä koska hänellä oli ongelmia oman identiteettinsä kanssa, Hanna Jackhimska pohdiskeli.

Jokseenkin epäselväksi jää siis se, olisiko Nalle Puh hyväksyttävämpi maskotti leikkikentälle mikäli sillä olisi näkyvät sukupuolielimet. Sopivan maskotin etsiminen saattaa olla muutenkin vaikeaa, sillä lukuisat tunnettujen satujen eläinhahmot esitetään usein täysin alastomia.