Avatar-ohjaaja jatko-osasta: ”Paskotte housuunne!”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Elokuvaohjaaja James Cameron tunnetaan kulttimaineeseen nousseista elokuvistaan, kuten Titanic sekä Terminator 1 ja 2. Vuonna 2009 ensi-iltansa saanut Avatar on maailmanhistorian tuottoisin elokuva. Elokuvalle on tulossa peräti kolme jatko-osaa, joista ensimmäinen nähdään joulukuussa 2016.

Nyt ohjaaja James Cameron on avannut Empire-lehdelle sanallista arkkuaan Avatar-elokuvien jatko-osiin liittyen. Mikäli miehen sanoihin on uskomista, seuraavista osista tulee niin näyttäviä että katsojan on syytä pukea vaipat ylleen elokuvateatteriin.

– Voin kertoa yhden asian. Jatko-osista tulee mahtavia. Tulette paskomaan housuunne samalla kun haukotte henkeänne, James Cameron julisti.

Kommentti saattaa kuulostaa liioittelulta, puhumattakaan sen synnyttämistä epämukavista mielikuvista. Täytyy kuitenkin pitää mielessä, että kyseessä on sama mies, joka Oscar-palkintoa noutaessaan julisti olevansa maailman kuningas.

Jatko-osista ensimmäinen, Avatar 2, saa ensi-iltansa joulukuussa 2016. Seuraavat osat tullaan näkemään valkokankaalla vuoden välein. Deadline-verkkosivuston mukaan jatko-osien yhteenlaskettu budjetti saattaa lähestyä jopa miljardia dollaria. Alkuperäisestä Avatarista tuli kaikkien aikojen tuottoisin elokuva, ja se on kerännyt maailmanlaajuisesti rahaa 2,1 miljardin euron verran.