Sushin syöminen uudelle tasolle – soijasuihke helpottaa syömistä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Etnisten ravintoloiden määrä suomalaisten kaupunkien katukuvassa on noussut viime vuosien aikana, ja perinteisten pizza- ja kebabpaikkojen joukkoon on ilmestynyt yhä enemmän myös aasialaisia ravintoloita. Samalla myös sushiravintoloiden suosio on noussut.

Soywine
Soywine

Sushi kastetaan perinteisesti kevyesti soijakastikkeessa ennen sen nauttimista. Tämä kuitenkin synnyttää joillekin ihmisille harmaita hiuksia, sillä soijakastiketta saattaa imeytyä sushiin liikaa tai aloitteleva syömäpuikkojen käyttäjä saattaa pudottaa ruoan kokonaan soijakippoon.

Nyt elintarvikeyhtiö Fukuma on tuonut markkinoille uudenlaisen soijakastikepullon, joka helpottaa sushin maustamista. Sushi Spray -soijakastike myydään nimittäin perinteisen pullon sijaan suihkepullossa. Näin ollen soijakastikkeen voi näppärästi suihkuttaa sushin pinnalle, eikä herkkua tarvitse enää dipata kastikkeessa sotkuisesti.