Popeda palkittiin Suomi-palkinnolla: ”Tuli ihan puskista!”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomirockin veteraaniyhtye Popeda on vastaanottanut opetus- ja kulttuuriministeriön jakaman Suomi-palkinnon. Kyseinen kulttuuripalkinto myönnetään vuosittain tunnustukseksi joko merkittävästä taiteellisesta urasta, huomattavasta taiteellisesta saavutuksesta tai lupaavasta läpimurrosta.

Veikkausvoittovaroista maksettava palkinto oli tänä vuonna suuruudeltaan 22.000 euroa, ja sen ojensi kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitanen. Suomi-palkinnoista päättää kulttuuriministeri apunaan eri taiteenalojen edustajista koostuva raati.

– Rock-yhtye Popeda on manserockin ikoni, joka on jyskyttänyt omaa tietään yksinkertaisen ja tarttuvan äijärokin airuena pian jo 40 vuotta. Yhtyeen keulakuva Pate Mustajärvi on elävä legenda, joka viihtyy yhä sekä tanssilavoilla että konserttisaleissa niin soolona kuin bändinsä kanssa, perusteluissa todetaan.

– Tämä palkinto tuli kylläkin ihan puskista. Mukava huomata, että puskistakin voi ilmestyä jotain positiivista. Olen otettu ja kiitän kunniasta, kommentoi palkintoa bändin kapteeni Pate Mustajärvi.

Muita palkittavia olivat laulaja Hilja Grönfors, taiteilijat Kalle Hamm ja Dzamil Kamanger yhdessä, teatteriohjaaja Susanna Kuparinen, pianisti Jukka Nykänen, kirjailija Timo Parvela, sarjakuvataiteilija Ville Ranta, kuvaaja Timo Salminen sekä Taide- ja kulttuurikeskus Kaarisilta ry.