Vapaaehtoiset rakensivat kodittomille oman kylän taloineen

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Wisconsinissa on rakennettu ensimmäinen pieni kylä vapaaehtoisten toimesta kodittomille. Rakentamisen taustalla aloitteen tekevänä järjestönä toimii Occupy Madison ja he saivat rakentamiseen apua myös itse kodittomilta.

Pieni kylä on pystytetty vanhalle huoltoasemalle Madisoniin ja sinne on rakenteilla yhdeksän pientä taloa, joista kolme on jo valmistunut. Neljä koditonta on jo päässyt muuttamaan uusiin koteihinsa, joihin on jo valmiiksi tehty jouluaiheiset koristelut valoilla ja pienillä joulukuusilla. Keskeneräisiä taloja on vielä kuusi. Niiden jälkeen Occupy Madisonin jäsenet alkavat suunnitella pyykkituvan sekä saniteettitilojen rakentamista.

– Olimme nähneet tällaisia pieniä taloja aiemmin mediassa, mutta niissä oli kysymys siitä, että amerikkalainen keskiluokka halusi pienentää elinkustannuksiaan ja omaa ekologista jalanjälkeään. Siitä saimme ajatuksen, että mehän voisimme tehdä näitä samoja pieniä taloja, mutta kodittomille, Luca Clemente kertoi Al Jazeera America -sivustolle.