Nyrkinisku 8 miljoonan maalauksen läpi – 5 vuodeksi vankilaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Claude Monet oli ranskalainen taiteilija, joka eli vuosina 1840-1926. Impressionismia edustaneen ranskalaismaalarin työt ovat nykyään erittäin arvokkaita. Nyt yksi miehen maalauksista on päätynyt otsikoihin teoksen jouduttua vandaalin iskun kohteeksi.

Claude Monet
Claude Monet

Andrew Shannon -niminen mies asteli vuonna 2012 Irlannissa sijaitsevaan National Gallery -museoon, ja löi nyrkkinsä Argenteuil Basin with a Single Sailboat -teoksen läpi. Taulu on yli kahdeksan miljoonan euron arvoinen. Pidätyshetkellä Andrew kertoi kyseessä olleen kosto valtiota vastaan, mutta oikeudessa mies väitti tekoaan vahingoksi.

Andrew tuomittiin viideksi vuodeksi vankeuteen, ja tuomion jälkeen hänellä on voimassa vielä 15 kuukauden porttikielto kaikkiin taidegallerioihin. Poliisit löysivät 49-vuotiaan miehen kotoa myös lähes 50 varastettua esinettä, joiden joukossa oli arvokkaita maalauksia ja antiikkiesineitä. Pidätyshetkellä miehellä oli hallussaan myös purkillinen maalinpoistoainetta.