Nyt on koiralla asiallinen tehtävä! Karkottaa lintuja lentokentällä

Viihdeuutiset · Annika Kela

Floridalaisella kansainvälisellä lentokentällä työskentelee ahkera ja nopealiikkeinen hännänheiluttaja. Jo vuosien ajan Aero on jahdannut kentän läheisyydessä parveilevia lintuja, jotta ne eivät päätyisi nousussa ja laskussa olevien lentokoneiden reitille.

Lentokenttä otti linnunjahtaajat käyttöön vuonna 1999 ja he ovat pitäneet koiria tehokkaina työntekijöinä. Lentoyhtiöt ovat todenneet, että lentokentän läheisyydessä parveilevat linnut ovat todellinen uhka turvallisuudelle. Lintujen ja lentokoneiden kohtaamisessa käy usein huonosti.

Linnuille kohtalokkaassa yhteentörmäyksessä myös lentokoneeseen tulee lähes poikkeuksetta jonkilaisia vaurioita, ja pahimmassa tapauksessa lentokonemoottoriin päätynyt lintuparvi saattaa pudottaa koko koneen taivaalta. Floridan kentällä Aero pitää huolen siitä, että linnut eivät ole kentän toimintojen ja ihmishenkien uhkana.

Bordercollie ei todennäköisesti edes tiedä tekevänsä työtä lentokentällä, sillä paimentaminen ja hätistely kuuluvat koiran perusluonteeseen. Aero on iloinen koira, sillä se pääsee hyödyntämään perusominaisuuksiaan ja se saa siitä vielä palkintojakin. Eipä ole siis ihme, että koira ei ole valittanut siitä, että muista työntekijöistä poiketen, Aero työskentelee seitsemänä päivänä viikossa.