Lentokone teki hätälaskun palohälytyksen vuoksi – uskomaton syy paljastui ruumasta

Viihdeuutiset · Annika Kela

Dominikaanisesta tasavallasta Ranskaan matkalla ollut Air Francen matkustajakone joutui tekemään hätälaskun irlantilaiselle lentokentälle. Yksi ruumassa sijaitsevista palovaroittimista oli alkanut hälyttää kesken lennon ja hätätoimenpiteenä lentokone pyysi lupaa laskeutua lähimmälle lentokentälle.

Valtameren ylittävän lennon aikana henkilökunta oli tarkistanut koneen tilat tulipalon varalta. Koneesta ei ollut löytynyt mitään tulipaloon viittaavaa, eikä kukaan ollut haistanut savua tai palaneen käryä. Lentokone laskeutui varatoimenpiteenä ja ihmiset evakuoitiin koneesta.

Lentokentällä selvisi, että koneen rahtaamat elintarvikkeet olivat laukaisseet lämpöä ja kuumuutta mittaavat varoittimet. Ruumassa oli laatikoittan tulisia chilipippureita ja asiantuntijat kertoivat syyn olevan niissä. Matkan viivästymisestä närkästyneet matkustajat olivat yllättyneitä kuullessaan, että heidän matkantekonsa oli keskeytynyt tulisten chilien takia.

Daily Mail -lehden mukaan lentoyhtiö Air France on pahoitellut tapausta ja matkan viivästymistä. Yhtiön mukaan henkilökunta on kuitenkin toiminut oikein tehdessään hätälaskun kentälle, vaikka lennon aikana todettiin, että kyse ei ollut tulipalosta. Lentoyhtiö on raportoinut tapauksesta myös muille yhtiöille. Chilit on jatkossa syytä pakata huolellisemmin ja sijoittaa kauemmas hälyttimistä.