Elokuvateatterit pelkäävät terrori-iskua – kohuelokuva pois ohjelmistosta

Viihdeuutiset · Annika Kela

Useat yhdysvaltalaiset elokuvateatterit ovat päättäneet vetää The Interview -uutuuselokuvan pois ohjelmistoistaan. Kim Jong-unin salamurhasta kertova komediaelokuva on saanut aikaan terrorismin uhan, ja teatterit eivät ole kokeneet elokuvan esittämisen olevan vaaran arvoista.

Elokuvassa Seth Rogenin ja James Francon roolihahmojen tehtävänä on salamurhata Pohjois-Korean diktaattori Jong-un. Miesten elokuva on saanut aikaan suuren kohun, ja elokuvan tuotantoyhtiö on joutunut maksamaan elokuvan tuottamisesta kovan hinnan. Sonyn palvelimille tehtyä tietomurtohyökkäystä on pidetty vastaiskuna sille, että yhtiö on tehnyt kyseisen elokuvan.

Yksi historian laajimmista elokuvayhtiön palvelinmurroista oli vain pientä kapinointia verrattuna siihen, minkälaisia uhkauksia Sony ja elokuvateatterit ovat saaneet elokuvan esittämisen johdosta. Suuri osa elokuvateattereista onkin päättänyt olla esittämättä elokuvaa. Elokuvan suunniteltu ensi-ilta New Yorkissa peruuntui terroriuhan takia.

Vaikka monet julkisuuden henkilöt ovat osoittaneet tukensa elokuvalle sosiaalisessa mediassa, ovat monet tulleet toisiin aatoksiin elokuvan suhteen. Ehkä Kim Jong-unin kustannuksella pilailu ei ole sen arvoista, että ihmiset joutuvat tuntemaan olonsa uhatuksi elokuvateatterissa. Jää nähtäväksi, millaisia arvosteluita elokuva saa.