Tulisesta ruoasta pitävät miehet alfauroksia

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ravintolassa miehet ottavat joskus toisistaan mittaa haastamalla kaverinsa syömään paikan tulisimman annoksen. Siinä, että tulisen ruoan kestävä mies olisi kovempi, on uuden tutkimuksen mukaan totuuspohjaa.

Ranskassa Grenoblen yliopistossa on nyt tehty tutkimus, jonka mukaan tulisesta ruoasta pitävät miehet ovat alfauroksia. Heillä oli nimittäin huomattavasti tavallista korkeampi testosteronitaso.

Testosteroni tiedettävästi tekee miehistä seikkailunhaluisia, aggressiivisia ja seksuaalisesti aktiivisia. Mies, jolla on kaveriporukassaan korkein testosteronitaso, on yleensä ryhmän dominoiva henkilö. Daily Mail -lehden mukaan tutkimuksessa saatiin selville, että niillä miehillä, jotka käyttivät ruoassaan eniten chiliä, oli korkein testosteronitaso.

Chilin sietokyky kasvaa, kun sitä syö. Ei siis hätää, jos ei vielä pidä tulisesta ruoasta tai tunne olevansa porukan alfauros. Halutessaan chilinsietokykyä voi kehittää ja samalla nostaa omia testosteronitasojaan.