Kirjanpitäjä vei kirkolta 38 000 euroa – sai uuden mahdollisuuden

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

61-vuotias David Barras oli vuoden vankilassa varastettuaan entiseltä työpaikaltaan 12.655 euroa. Vankilasta vapauduttuaan Barras kertoi, että oli tullut uskoon. Hän haki töitä yorkshirelaisen kirkon rahastonhoitajana. Kirkko päätti uskoa miehen parantaneen tapansa ja palkkasi hänet töihin.

Barraksen töihinoton jälkeen kirkon kolehdeista ja rahastoista alkoi vähitellen kadota rahaa. Kun kadonnut summa oli tuhansia, kirkkoherran epäilykset alkoivat herätä. Rahanahne Barras varasti vähitellen kirkolta noin 38.000 euroa ja on taas menossa vankilaan.

Barras kertoi saaneensa ison perinnön ja useita lahjoituksia seurakuntalaisilta. Tätä oli vaikea uskoa, sillä alueella ihmiset tienasivat keskimäärin 12.000 euroa vuodessa, eikä heillä ollut tarpeeksi rahaa edes oman perheen elättämiseen.

Barras osti rahoilla uuden auton ja alkoi olla huolimaton. Kirkkoherra sai lopulta miehen kiinni, kun Barras oli jättänyt näkyville pankkitositteita, joissa oli dokumentoituna isoja käteisnostoja.

Barras väitti lainanneensa ja saaneensa rahat, mutta kävi ilmi, että hän oli tehnyt 83 laitonta tilisiirtoa. Daily Mail kertoo, että Barras tuomittiin rikoksesta taas vankeuteen ja hän sai tällä kertaa kaksi vuotta suoritettavakseen. Hänen vaimonsa Wendy tuomittiin myös osallisena petoksiin ja hän sai yhden vuoden vankeutta.