Marijuanasätkästä sähköversio – kauppoihin myös EU-maissa

Viihdeuutiset · Annika Kela

Markkinoille tullut sähköinen marijuanasavuke on saamassa myyntiluvan useassa EU-maassa. Terveysviranomaiset ovat testanneet tuotteen ja todennut sen olevan laillistamiskelpoinen. KanaVape -savukkeessa on käytetty kannabinoideja, joilla on käyttäjälle rauhoittava vaikutus.

Kanavape
Kanavape

Sähköisen jointin on kerrottu tepsivän myös kivun lievittämiseen. Muita sivuvaikutuksia e-jointilla ei ole, ja sen valmistajat ovat painottaneet, että sähköisellä versiolla ei niin sanotusti ”pääse pilveen”. Sähköiselle jointilla ei voi pössytellä, sillä e-jointin vaikutukset eivät ole vahvoja.

Mirror-lehden mukaan e-jointti on saapumaisillaan Britanniassa kauppojen hyllylle. Sähkösavukkeen hamppu on peräisin tsekkiläisiltä, ranskalaisilta ja espanjalaisilta farmeilta. Britanniassa e-jointteja myydään hintaan 49 euroa.

Monessa EU-maassa terveysministerit ovat tyrmänneet ajatuksen siitä, että e-jointti voisi saada myyntiluvan, ja muun muassa Ranskassa terveysministeri on yrittänyt perustella myyntikieltoa sillä, että se kannustaa ihmisiä polttamaan aitoja marijuanajointteja.

Sähköinen jointti ei sisällä mitään kiellettyä ainetta tai ainesosaa, vaan sähköisen tupakan tavoin se on laillinen kaikissa EU-maissa. Vaikka tuote on laillinen on sille ollut vaikea saada terveysministereiltä myyntilupia.

Nyt kuitenkin useassa maassa tuote on läpäissyt testit ja tuote tullaan pian näkemään kauppojen hyllyillä Britanniassa. Vaikka Ranskan terveysministeriö on ollut vastahakoinen tuotteen myynnin puolesta, on e-jointti näillä näkymin saamassa myös Ranskassa myyntiluvat. Suomen tilanne tullee olemaan jollain aikavälillä suurella todennäköisyydellä sama.