Kiusatulle meriahvenelle tehtiin silmäleikkaus

Viihdeuutiset · Annika Kela

Vancouverin merimaailma on osoittanut ilmiömäisellä tavalla omistautumisensa mereneläviensä hyvinvointia kohtaan. Vancouver Aquarium nimittäin suoritti yhdelle meriahvenelleen leikkauksen, jossa kalalle operoitiin lasisilmä menetetyn silmän tilalle.

Merimaailman työntekijät olivat havainneet, että silmänsä menettänyt meriahven oli ajautunut muiden kalojen epäsuosioon ja fyysisen kiusaamisen kohteeksi. Työntekijät olivat sitä mieltä, että ahvenen ”kiusaaminen” loppuisi, jos kala saisi toisen silmänsä takaisin.

Meriahven päätettiin pelastaa ja se sai uuden silmän eläinlääkärin suorittamassa leikkauksessa. Lasinen silmä oli räätälöity samanlaiseksi kuin meriahvenen menettämä silmä. Toimenpide oli menestys ja lääkärit kertoivat ylpeänä tiedotusvälineille, että meriahvenen elämänlaatu parani leikkauksen ansiosta huomattavasti.

Merimaailman vanhin ahven on elänyt jopa 55 vuotiaaksi asti, joten leikkauksella kala sai vielä monia elinvuosia lisää. Silmän menettämisen jälkeen muut akvaarion kalat olivat alkaneet hyökkäillä kalan kimppuun ja uuden silmän myötä kala on saanut elää rauhassa muiden akvaarion asukkaiden kanssa. Meriahven on jälleen hyväksytty osaksi muita lajitovereita.