Äiti kärsi joulustressistä – Kulkuset-parodiaan voi moni äiti yhtyä

Viihdeuutiset · Annika Kela

Humoristisista nettivideoistaan tunnettu perheenäiti Deva Dalporto on päättänyt julkaista oman versionsa jouluisesta Kulkuset-kappaleesta. Hulvattomalla tavalla totuuksista kertova joululaulu pureutuu juhlapyhien järjestelemiseen perheenäitien näkökulmasta.

YouTube
YouTube

Täydellisen perhejoulun järjestäminen on kaikkea muuta kuin helppoa ja mielekästä puuhaa. Dalporto lauleskelee kappaleessaan siitä, kuinka lapset riehuvat ja riitelevät ja aviomies nukkuu, kun vaimo siivoaa ja kokkaa hikihatussa. Kappaleen kertosäkeessä lauletaan kaikessa yksinkertaisuudessaan, että pyhät ovat yhtä helvettiä.

Monen perheen kodissa vietetään täydellistä joulujuhlaa, jossa pöydät notkuvat herkuista ja koti on koristeltu teeman mukaisesti. Usein hääräämisen ja järjestelemisen takana on ollut ahkera äiti tai isä, joka on halunnut panostaa perheen yhteiseen juhlaan. Hauska video muistuttaa, että juhlien järjestäminen on stressaavaa puuhaa ja jos muut perheenjäsenet eivät auta urakassa, ovat pyhät ”yhtä helvettiä”, ainakin sille joka on ottanut vastuun järjestelyistä.