Maailman bakteerisin nähtävyys? Tähän et haluaisi koskea

Matkailu · Annukka Heikkilä

Ihmisillä on taipumus heittää purukumi suustaan pois milloin mihinkin, jopa ravintolan pöydänkansien alaosaan kiinni. Seattlessa purukumeista on kuitenkin tehty taidetta ja kokonainen seinä on päällystetty niillä. Purukumiseinä on syntynyt vuosien saatossa, kun tuhannet lomailijat ovat kiinnittäneet tiiliseinään värikkäitä purukumeja.

About a month ago when we went to Seattle & saw this lovely wall. #Seattletrip #pikesplace #gumwall #fbf #vsco #vsco #marriedlife #photography

Kuva, jonka Zachary Barazowski (@zackkcorexxx) julkaisi

TripAdvisor on Daily Mailin mukaan nimennyt tämän turistikohteen maailman bakteerisimmaksi nähtävyydeksi. Jotkut ihmiset pitävät teosta upeana, mutta osaa se saattaa ällöttää. Oli niin tai näin, tämän seinän ohi ei kävellä ilman, että se tekee vaikutuksen. Harva siihen haluaa kuitenkaan koskea.

Katukuvassa asfaltille ja kivetyksille heitettyjä valmiiksi jauhettuja purukumeja pidetään yleensä ongelmallisina ja rumina jätteinä, joiden maatumiseen menee jopa viisi vuotta aikaa.

Purukumi ei täten sovellu edes kompostiin ja varmin tapa sen hävittämiseen on heittää se tuleen. Seattle on kuitenkin nähnyt asian hiukan eri tavalla ja sallinut katukuvaansa siitä syntyneen värikkään taideteoksen. Turistit ympäri maailmaa jakavat upeita kuvia, joita ovat ottaneet tämän suositun nähtävyyden luona.