Vitsinä keksitystä urheilulajista tulossa kansainvälinen jättihitti

Viihdeuutiset · Annika Kela

Leikkimielinen ja hauska kuplajalkapallo on vakiinnuttamassa paikkaansa ympäri maailmaa. Yhdysvalloissa lajiin on hurahdettu niin perusteellisesti, että kuplajalkapalloliiga on saanut alkunsa Tampa Bayssä ja ensimmäisiä vakavasti otettavia turnauksia on järjestetty.

Tampa Bay Bubble Ball
Tampa Bay Bubble Ball

Kuplajalkapallo tuli tunnetuksi muutama vuosi sitten, kun se esiteltiin norjalaisessa komediasarjassa. Kuplajalkapallon idea oli niin hauska, että lajin esittelyn jälkeen ei mennyt kauan, kun eri maissa tarjottiin mahdollisuutta kokeilla kyseistä lajia. Parissa vuodessa lajin suosio on räjähtänyt.

Kuplajalkapallo on kerrassan hulvatonta ajanvietettä. Lajia voi harrastaa kuka tahansa ikään tai sukupuoleen katsomatta. Yhdysvalloissa kilpailuhenkisyys humoristisessa lajissa on saanut sen verran suuret mittasuhteet, että lajissa on alettu toden teolla kilpailla keskenään.

Tampa Bay Bubble Soccer -seura on perustettu lajin parhaimpia pelaajia silmällä pitäen. Seura järjestää kausittain harjoituksia ja pelaajia treenataan otteluita varten. Tampan lisäksi San Franciscossa on innostuttu lajista. Jää nähtäväksi, koska ensimmäinen televisioitu kuplajalkapallo-ottelu nähdään ja kuinka kauan menee, että sponsorit kiinnostuvat perustettujen seurojen menestyksestä.