Jymyuutuus: Nokia 215 -kännykän akku kestää kuukauden!

Digi · Tim Isokivi

Yhä useammilta suomalaisilta löytyy taskusta esimerkiksi iPhone tai Android-käyttöjärjestelmällä varustettu älypuhelin. Kaikki eivät kuitenkaan ole innostuneita älypuhelimista, vaan pitäytyvät perinteisemmissä näppäinpuhelimissa.

Nokia Microsoft
Nokia Microsoft

Nyt on esitelty Nokia 215 -uutuuspuhelin, jonka akun kerrotaan kestävän yhdellä latauksella jopa yhden kuukauden ajan. Hieman alle 80 grammaa painavassa näppäinpuhelimessa ei ole nykyisten mallien lailla 3G-ominaisuutta, mutta hintaakin laitteella on vain noin 25 euroa.

CNET-sivuston mukaan puhelimen kestävä akku mahdollistaa muun muassa sen, että yhdellä latauksella puheaikaa on jopa 20 tunnin verran. Mp3-muodossa olevaa musiikkia voi puolestaan kuunnella laitteella jopa 50 tunnin ajan. Nokia 215 saapuu Euroopan markkinoille alkuvuodesta 2015.