Alkoholin mainoskiellolla hervoton tulos Espoossa: ”Tämä teippaus suojelee sinua”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaisten virkamiesten aivopieruille ei ole viime aikoina tullut loppua, ja parhaillaan kansalaiset saavat nauttia tuoreimpien älyttömyyksien tuloksista. Alkoholimainonnan täyskielto astui nimittäin voimaan vuodenvaihteessa, ja se on tuonut katukuvaan monia tragikoomisia näkyjä.

Julkaisu käyttäjältä Mikke Lönnberg.

Facebook

Eräs niistä kuvattiin eilen Espoossa, jossa Heikintorilla vierailleen jakeluauton kylkeä koristanut todennäköisesti melko tyylikäs olutmainos oli peitetty valkoisella teipillä ja erittäin osuvalla tekstillä. Jakeluauton kyljessä luki nimittäin: ”Tämä teippaus suojelee sinua. Me kuljetamme vain pulloja.” Osuvammin asiaa olisi tuskin voinut enää sanoa. Katso kuva tästä!

Kerroimme viime viikolla myös muista vastaavista jakeluautoista sekä photoshopilla pilailumielessä tehdyistä lukuisista kuvista, jotka leviävät parhaillaan verkossa. Jakeluautojen uusi tyyli miellyttänee kovasti kiellon aikaansaanutta virkamiestä. Mainoskielto on alunperin sosiaali- ja terveysministeriön hallitusneuvos Ismo Tuomisen laatima.

Mainoskielto koskee suomalaisia jakeluautoja, mutta ei kuitenkaan esimerkiksi Suomessa liikennöiviä virolaisia jakeluautoja. Näin ollen virkamiesten pitkän aikavälin tavoite kotimaisen yritystoiminnan vaikeuttamisesta on onnistunut poikkeuksellisen hyvin siitä huolimatta, että jakeluautojen mainoskielto ei asiantuntijoiden mukaan todennäköisesti edes perustu lakiin. Yksikään yritys ei lähtenyt kuitenkaan testaamaan viranomaisten päätöksen laillisuutta tuomioistuimessa.

Osa suomalaisista jakeluautoista on jätetty tietoisesti teippaamatta uudelleen, koska projektista aiheutuva lasku on useita tuhansia euroja jokaiselta autolta. Jakeluautot on usein teipattu ostohetkellä, eikä uusintateippauksen maksajasta ole monissa tapauksissa selvyyttä. Oli maksaja kuka tahansa, siirtyvät satojen jakeluautojen teippausten kustannukset lopulta kuluttajien maksettavaksi.

Julkaisu käyttäjältä Teemu Teikari.