Hyvinvointigurun 5 neuvoa parempaan kuntoiluun: ”Näytät nuoremmalta!”

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kirjailija Steve Holman on 61-vuotias, mutta hänen vartalonsa näyttää 30-vuotiaan miehen vartalolta. Holman on hyvinvointiguru ja hän puhuu sellaisten elämän- ja treenaustapojen puolesta, mitkä pitävät nuorena ja hidastavat vartalon vanhenemisprosessia.

Holman on nyt kertonut Lifegooroo-sivustolle viisi tärkeintä asiaa, jotka ihmisten tulisi muistaa.

1. Lopeta kevyttuotteiden syöminen

Kroppa tarvitsee rasvaa polttaakseen rasvaa. Lopeta siis kevyttuotteiden ostaminen ja keskity hyvien rasvojen saamiseen. Jatkuvasti laihduttavat ihmiset myös stressaavat enemmän eivätkä pysty nauttimaan ravintolaruoasta. Stressi huonontaa ihoa.

2. Lopeta pitkät aerobiset liikunnat

Yleiskuntoa ja kestävyyttä pystyy nostamaan tehokkaamminkin kuin tekemällä pitkiä aerobisia treenejä, jotka kestävät yli tunnin. Pitkät juoksulenkit ja muut kardiovaskulaariset treenit itseasiassa nopeuttavat ikääntymisen merkkejä. On järkevämpää treenata isommalla teholla vähemmän aikaa.

3. Ikä ei ole tekosyy

Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa mitään. Ikä ei todellakaan ole tekosyy kuntoilun estämiseksi ja se on todistettu jo monta kertaa.

4. Juo paljon vettä

Vesi kosteuttaa kehoa, pitää sinut terveempänä ja polttaa rasvaa. Juo siis vettä runsaasti.

5. Kuntoile ajallisesti vähemmän

Kaikki liikunta on toki aina hyväksi, mutta lyhyemmän ajan kestävät intensiiviset ja korkeasykkeiset treenit pitävät kehon nuorempana ja lihakset paremmassa kunnossa kuin pitkäaikainen rasitus.