Viimeinkin! Kouluun menemisen pelko on totta – nimeksi didaskaleinofobia

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kouluun meneminen voi välillä ahdistaa nuoria. Haluttomuus käydä koulua voi kimmota siitä, että koululainen tai opiskelija ei jaksa, halua, ole lukenut kokeisiin tai häntä kiusataan. Koulunkäyntipelolle on nyt oikea diagnoosi ja nimi, joka on didaskaleinofobia.

Didaskaleinofobiasta kärsivälle viikonloppu tuntuu vain yhdeltä päivältä, koska perjantaina on vielä koulua ja sunnuntaina pitää miettiä tulevaa päivää kauhunsekaisin tuntein.

Jopa herätyskellon ääni tuntuu ahdistavalta siitä syystä, että pitäsi nousta ylös koulua varten. The Linden Method -sivusto kertoo tämän fobian yleensä johtuvan kiusaamisesta tai jostain muusta asiasta, joka aiheuttaa koulua käyvälle ihmiselle pelkotiloja.

Jos olet nuorena ollut haluton käymään koulua ja olet yrittänyt keksiä kaikkia mahdollisia keinoja laistaaksesi siitä sinulla on voinut olla didaskaleinofobia tietämättäsi. Tämä tieto muuttaakin kertaheitolla monet opiskelijat laiskoista sairaiksi.