Hyönteistutkijan oksettava projekti – kasvatti toukkia ihonsa alla

Viihdeuutiset · Annika Kela

Harvardin yliopiston arvostettu hyönteistutkija Piotr Naskrecki on julkaissut äskettäin valmistuneesta tutkimuksestaan kuva- ja videomateriaalia netissä. Parin kuukauden ajan mies on asuttanut ihonsa alla loiskärpäsen toukkia ja kuvannut niiden kehittymisprosessia videolle.

YouTube
YouTube

Tutkija on kertonut, että hänen kiehtova projektinsa sai alkunsa vahingossa. Belizessä lomaillut mies oli huomannut, että kiiliäinen, eli loiskärpänen, oli purrut häntä. Kotiin palattuaan Naskrecki havaitsi, että puremajälki ei ollut parantunut ja alkoi tutkia sitä.

Pian mies huomasi, että puremassa oli loiskärpäsen mikroskooppisen pieniä toukkia. Tunnistettuaan lajin, mies päätti ryhtyä loisten isännäksi tieteen nimissä. Piotr tiesi, että iholla olevat toukat tulisivat kaivautumaan ihon alle. Toukat poistuisivat hänen ihostaan vasta sitten, kun ne kuoriutuvat kärpäsiksi.

Naskrecki on kuvannut ja taltioinut toukkien elämän hänen ihossaan erittäin tarkasti. Monen mielestä miehen projekti on ollut puistattava ja vastenmielinen, mutta Piotr on ollut tutkimuksestaan hyvin ylpeä. Toukat asuivat miehen ihon alla pari kuukautta. Hyönteisprojektista julkaistulla videolla on esitelty tarkkaan toukkien eri vaiheet. Projektin päätyttyä miehen ihossa olevat jäljet paranivat. Toukkatutkimus on osoittanut Piotrin olevan eritysen omistautunut tutkimuskohteilleen.