Irlantilaispojasta yhdessä yössä nettitähti – saatko selvää puheesta?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaisilla on yleisesti melko hyvä kielitaito, mutta siitä huolimatta esimerkiksi Ruotsin Skånen murteen ja Iso-Britannian Skotlannin murteen ymmärtämisen kanssa on usein hieman haasteita. Sama koskee myös Irlannin murretta, emmekä me suomalaiset ole ainoita lajissaan.

YouTube
YouTube

Nyt verkossa on noussut nettitähdeksi irlantilainen nuori mies Ruairí McSorley, joka kommentoi paikallisella murteella poikkeuksellisen kylmää talvisäätä UTV-kanavalle. Londonderrylaisen pojan lausunto on ollut jopa syntyperäisille briteille hieman vaikeaselkoinen.

Kommentista on nostettu esiin kuitenkin erityisesti videon lopussa kuultava ”frostbit”, jonka mukaan poika on nyt saanut mediassa lempinimen The Frostbit Kid ja hashtagin #frostbit. Muut mediat jäljittivät nopeasti uuden nettisensaation ja hänet kutsuttiin jo haastatteluun.