Mies haistoi setelinippua – heräsi koomasta

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kiinassa on puhuttanut tapaus, jossa koomapotilas on onnistuttu herättämään rahan avulla. Kiinalainen koomapotilas Xiao Li heräsi haistettuaan nenänsä edessä rahaa. Lääkärit ovat todenneet, että setelien tuoksu stimuloi potilaan aisteja ja se herätti potilaan koomasta.

Ennen heräämistään Li oli koomassa yli 200 päivää. Lääkärit ja omaiset olivat toivoneet miehen heräävän, mutta edistystä ei ollut tapahtunut. Eräs sairaanhoitajista keksi vaihtoehtoisen tavan herätellä potilasta.

Nainen heilutteli miehen kasvojen edessä 100 juanin seteliä ja kertoi lempeällä äänellään, että jos Li haluaa rahan, täytyy hänen herätä. Muutaman minuutin kokeilun jälkeen tapahtui läpimurto. Xiao kohotti kätensä seteliä kohti. Sairaanhoitajan ansiosta mies alkoi heräillä koomastaan.

South China Morning Post -lehden mukaan epätavallinen herätyskeino on saanut maailmanlaajuista huomiota. Kokeilu oli tässä tapauksessa menestys. Xiao Lin kiinnostus rahaa kohtaan on herättänyt hänet koomasta. Tarina ei kuitenkaan kerro, saiko mies 14 euron arvoisen setelin itselleen heräämisen jälkeen.