Tiesitkö tämän? Pekoni tyrehdyttää nenäverenvuodon

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Pekoni ei ole pelkästään hyvänmakuista vaan myös hyödyllistä. Tohtori Jennifer Gunter kirjoittaa artikkelissaan KevinMD-sivustolla, että pekonia voidaan käyttää hoitokeinoina tiettyihin sairauksiin ja tiloihin. Arkisin esimerkki, johon pekoni sopii erinomaisesti, on nenäverenvuoto.

Runsaan nenäverenvuodon voi nimittäin parhaiten tyrehdyttää pekonin avulla. Pekonin toimivuus perustuu sen suolaisuuteen. Pekonisiivut pitää kääriä rullalle ja asetella rullat sieraimiin. Lihan korkea suolapitoisuus turvottaa nenän limakalvoja, mikä auttaa hidastamaan verenvuotoa ja lopulta tyrehdyttämään sen täysin.

Kannattaakin pitää siis nenäliinojen sijaan pekonipakettia taskussa jos nenäsi alkaa herkästi vuotamaan verta. Pekoni sopisi varmasti hyvin myös jääkiekkopelien pukuhuoneisiin.