Eläkeläinen muutti luksusristeilijälle – maksaa 142 000 euroa vuodessa

Lux Matkailu · Annika Kela

Floridalainen eläkeläinen Lee Wachtstetter on toteuttanut unelmansa. 86-vuotias nainen nimittäin muutti pysyvästi risteilyalukselle asumaan jäätyään leskeksi yli seitsemän vuotta sitten. Hän myi asuntonsa ja muutti Crystal Serenity -luksusristeilijälle.

risteilyalus21012015

Luksusaluksen työntekijöille Lee on naapuri, ja hänellä on vakituinen hytti risteiljällä. Isoäidin uutena kotina tunnettuun alukseen mahtuu 1.070 matkustajaa ja 655 henkilökunnan jäsentä. Lee on aina rakastanut merellä elämistä ja hän harrasti risteilemistä myös yhdessä miehensä kanssa.

9 News -uutiskanavan haastattelussa Lee kertoi, että hän ja aviomies Mason ehtivät olla naimisissa 50 vuotta. Heillä oli tapana käydä usein risteilemässä, ja avioliittonsa aikana he tekivät yhdessä yli 89 laivamatkaa. Lee muisteli, että päivää ennen kuolemaansa Mason oli sanonut hänelle rohkaisevasti ”Älä koskaan luovu risteilemisestä”.

Jäätyään yksin Lee Wachtstetter myi asuntonsa ja muutti alukselle, joka tuntui hänestä kodille. Isoäiti naureskeli, että hän ei ole laskenut risteilyidensä määrää sen jälkeen, kun niitä oli kertynyt yli sata kappaletta.

Lee kertoi, että hän pitää yhteyttä lapsiinsa ja lapsenlapsiinsa tietokoneen avulla ja he näkevät toisensa joka kerta, kun alus saapuu Miamiin. Luksusalus tekee risteilyitä eri maihin ja satamat vaihtuvat sen mukaan. Viime vuonna alus pysähtyi Miamissa viisi kertaa.

Aluksella on kaikki mitä eläkeläinen tarvitsee. Lee kertoi, että hänen painonsa on alkanut nousta, sillä ruoka on erityisen hyvää laivalla. Eläkeläisestä on viihdyttävä tutustua uusiin ihmisiin ja laivalla järjestetään usein häntä kiinnostavia tapahtumia. Wachtstetter tuntee olevansa kotona. Nainen on viihtynyt kotialuksellaan niin hyvin, että maksaa hän mielellään 142.000 euroa vuodessa voidakseen asua laivalla pysyvästi.