Video paljastaa: Näin hampurilaisia tuunataan mainoksiin

Ruoka · Tim Isokivi

Jokainen hampurilaisten ystävä tietää, että pikaruokaketjujen ruokien ulkonäkö vastaa todellisuudessa aniharvoin mainosten antamaa kuvaa. Mainoksissa hampurilaiset ovat lähes poikkeuksetta todellista tuotetta isompia, enemmän täytteitä sisältäviä ja yleisesti herkullisemman näköisiä.

Vimeo-käyttäjä Minhky Len Something Savoury -video paljastaa, millaisia keinoja pikaruokamainosten tekijät käyttävät saadakseen ruoasta paremman näköistä. Ravintoloiden vastaavia laadukkaampien raaka-aineiden lisäksi mainoksissa käytetään muun muassa väriaineita, nuppineuloja ja pumpulia silmää miellyttävämmän burgerin luomiseksi. Lopuksi videolla vertaillaan, kuinka paljon mainosten antama kuva ja todellisuus eroavatkaan toisistaan.